Olomoucké rýžové smaženky
35 min.
Ingredience
- 150gramůRýže loupaná
- 50gramůŠunka dušená
- 30gramůPetržel - nať
- 3decilitryMléko polotučné
- 100gramůMouka polohrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůStrouhanka
- 150gramůTvarůžky olomoucké věnečky
- 2stroužkyČesnek
- 9gramůSůl
- 2decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1812 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
115 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme vodou a zalijeme dvojnásobkem mléka, osolíme. Uvaříme doměkka, nejlépe tak, aby se všechno mléko vstřebalo. Pokud se mléko vyvaří a rýže není hotová, v průběhu vaření přilijeme mléko. Do vychladlé rýže vmícháme šunku na kostičky, 1 vejce, nasekanou petržel a zahustíme moukou.
- 2Do věnečku tvarůžku umístíme 1/2 stroužku česneku, pomocí fólie obalíme tvarůžek rýžovou hmotou a vytvarujeme placku. Tu obalíme v ušlehaném vejci a strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.