Olomoucké rýžové smaženky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1812 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
115 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propláchneme vodou a zalijeme dvojnásobkem mléka, osolíme. Uvaříme doměkka, nejlépe tak, aby se všechno mléko vstřebalo. Pokud se mléko vyvaří a rýže není hotová, v průběhu vaření přilijeme mléko. Do vychladlé rýže vmícháme šunku na kostičky, 1 vejce, nasekanou petržel a zahustíme moukou.
  • 2
    Do věnečku tvarůžku umístíme 1/2 stroužku česneku, pomocí fólie obalíme tvarůžek rýžovou hmotou a vytvarujeme placku. Tu obalíme v ušlehaném vejci a strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.