Omáčka a tzatziki z černých oliv
63 min.
Ingredience
- 0,5kusOkurka salátová
- 225gramůJogurt bílý
- 1lžíceMáta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 4plátkyChléb Pita
- 125gramůOlivy černé
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 230mililitrůVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme okurku a připravíme si tzatziki. Okurku pokrájíme nahrubo, posolíme a necháme stát 15 minut. Poté v cedníku propláchneme tekoucí vodou a necháme okapat. Smícháme okurku, jogurt a mátu. Osolíme, opepříme a dáme do mísy. Zakryjeme a necháme v lednici 20 minut.
- 2Připravíme si omáčku z černých oliv. Rozetřený česnek a olivy dáme do mixéru a mixujeme 20 vteřin. Přidáme citrónovu šťávu, olivový olej a petrželku a mixujeme.
- 3Chléb pita zabalíme do fólie a dáme do grilu na 3 minuty.
- 4Teplou pitu nakrájíme na kousky a podáváme s tzatziki a omáčkou na namáčení s černými olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.