Omáčka a tzatziki z černých oliv

63 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme okurku a připravíme si tzatziki. Okurku pokrájíme nahrubo, posolíme a necháme stát 15 minut. Poté v cedníku propláchneme tekoucí vodou a necháme okapat. Smícháme okurku, jogurt a mátu. Osolíme, opepříme a dáme do mísy. Zakryjeme a necháme v lednici 20 minut.
  • 2
    Připravíme si omáčku z černých oliv. Rozetřený česnek a olivy dáme do mixéru a mixujeme 20 vteřin. Přidáme citrónovu šťávu, olivový olej a petrželku a mixujeme.
  • 3
    Chléb pita zabalíme do fólie a dáme do grilu na 3 minuty.
  • 4
    Teplou pitu nakrájíme na kousky a podáváme s tzatziki a omáčkou na namáčení s černými olivami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.