Omáčka bešamelová pro alergiky
35 min.
Ingredience
- 450mililitrůMléko sójové
- 1kusCibule
- 6kusůPepř černý celý
- 50gramůPetržel - nať
- 45gramůMargarín
- 30gramůMouka bezlepková
- 2lžíceSmetana sójová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůHřebíček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu vlijeme sójové mléko. Přidáme oloupanou cibuli napíchanou hřebíčky, kuličky pepře a petržel. Přivedeme mléko k varu a snížíme teplotu. Necháme 10 minut probublávat, poté mléko odstavíme. Ponecháme v něm 20 minut louhovat zeleninu, poté ji odebereme, mléko přecedíme.
- 2Margarín zahřejeme v kastrolu, přidáme k němu mouku, promícháme a prohřejeme 2 minuty, aby jíška zůstala světlá. Zahříváme přecezené mléko, dokud nezačne vřít.
- 3Necháme na plotně jíšku na mírném ohni, postupně k ní přiléváme mléko. Mícháme, aby nevznikly žmolky. Jakmile dolijeme všechno mléko, velmi pomalu 10 minut vaříme a stále mícháme.
- 4Přimícháme smetanu, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.