Omáčka caccietore s kuřetem
90 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 225gramůŽampiony čerstvé
- 2lžičkyOregano čerstvé
- 2lžičkyBazalka
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusKuře
- 150mililitrůVíno červené
- 1lžíceOcet vinný
- 1kusBobkový list
- 450gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
48 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek utřeme se solí, žampiony nakrájíme na čtvrtky, oregano, petrželovou nať a bazalku nasekáme najemno.
- 2Kuře rozdělíme na porce a položíme kůží dolů do velké pánve s rozpáleným olejem. Porce opékáme po jedné straně 3-4 minuty, otočíme je a stejnou dobu restujeme i z druhé strany. Vyjmeme je a místo nich do pánve vložíme do pánve cibuli a česnek, restujeme 2-3 minuty, přidáme žampiony a za stálého míchání opékáme další 1 minutu. Přilijeme víno a vinný ocet a vaříme, dokud se obsah pánve nevyvaří na polovinu původního množství.
- 3Přidáme připravené zelené koření, bobkový list a rajčata. Dobře promícháme, aby se rajčata rozpadla na kousky, Opepříme, přisladíme, přilijeme vývar a vložíme porce kuřete. Přikryjeme pokličkou a necháme 1 hodinu dusit.
- 4Podáváme s rýží nebo těstovinami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.