Omáčka k salátu
10 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaSůl
- 2lžícePažitka
- 1lžíceKerblík
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůCibule
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 200gramůMléko kefírové
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaStolní sladidlo Sladký polibek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
75 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve nakrájíme najemno kopr, petržel, kerblík, pažitku, česnek a cibuli.
- 2V míse za pomocí vidličky promícháme kefír se šťávou z citrónu a nakrájené suroviny.
- 3Omáčku necháme zhruba 5 minut stát, poté ochutíme solí, pepřem a sladidlem. Dáme vychladit a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.