Omáčka ratatouille
55 min.
Ingredience
- 0,13litrVoda pitná
- 1kusLilek
- 1kusCuketa
- 1kusPaprika žlutá
- 200gramůRajčata
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 2gramyTymián čerstvý
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 20gramůBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
38 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cuketu, lilek, papriku a rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na velmi malé kostičky. U rajčat odstraníme zbytky stopek. Česnek oloupeme a nejprve nakrájíme na plátky, potom na jemné špalíčky. Rozmarýn a tymián omyjeme a oklepeme a jemně nasekáme. Lístky bazalky nakrájíme na proužky, polovinu dáme stranou na zdobení.
- 2V hrnci rozehřejeme olej. Na středním ohni podusíme zeleninu (bez rajčat) s česnekem a bylinkami. Přilijeme 1/8 l vody, přidáme rajčata, rajský protlak, sůl a pepř a zakryté necháme na mírném ohni 30 minut dusit. Potom do omáčky vložíme kozí sýr a zahřejeme. Hotovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami, porce zdobíme sekanou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.