Omáčka s bramborovým nákypem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
46 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory vaříme 25 minut, poté je oloupeme a prolisujeme.
  • 2
    Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Žloutky se solí, s pepřem a muškátovým oříškem přidáme k bramborám a dobře promícháme. Sýr nakrájíme na drobné kostičky. K bramborám přidáme 3 polévkové lžíce másla a sýr a opatrně vmícháme bílkový sníh.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200 °C. Ohnivzdornou formu vymažeme máslem a naplníme bramborovou směsi. Posypeme vločkami másla a zapékáme 20-30 minut dozlatova.
  • 4
    Rozpustíme zbývající máslo a lehce na něm osmažíme šalotku. Přidáme instantní jíšku a necháme ji vzkypět, ochutíme muškátovým oříškem, citronovou šťávou a pepřem. Nakonec vmícháme česnek a šlehačku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.