Omáčka z čerstvých okurek
30 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 0,13litrZakysaná smetana
- 0,38litrVývar z hovězích kostí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 5gramůKopr čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1018 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
79 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a petrželku, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem a kyselou smetanou. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a trochu octa. Vše necháme dobře provařit.
- 2Nakonec přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou salátovou okurku a uvaříme ji doměkka.
- 3Hotovou omáčku posypeme nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.