Omeleta s chřestem a sýrem
30 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
- 12kusůVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrstPažitka
- 1hrstBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceSýr krémový
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaOlej olivový
- 25gramůSýr Parmezán
- 4lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
41 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Nať petrželky, bazalku a pažitku omyjeme a jemně nasekáme. Sýr nastrouháme. Chřest omyjeme a dobře osušíme.
- 2Rozpálíme gril a na něm opékáme chřest z obou stran přibližně 10 minut, dokud nezkřehne. Pak ho zabalíme do alobalu.
- 3V misce rozšleháme vajíčka s prolisovaným česnekem, jemně nasekanou petrželkou, bazalkou a pažitkou, podle chuti osolíme a opepříme.
- 4V pánvi rozpustíme máslo a postupně upečeme omelety.
- 5Na každou omeletu dáme část opečeného chřestu a krémového sýra,
- 6lehce zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Pak ještě posypeme strouhaným parmazánem a nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.