Omeleta s chřestem a sýrem

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
41 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Nať petrželky, bazalku a pažitku omyjeme a jemně nasekáme. Sýr nastrouháme. Chřest omyjeme a dobře osušíme.
  • 2
    Rozpálíme gril a na něm opékáme chřest z obou stran přibližně 10 minut, dokud nezkřehne. Pak ho zabalíme do alobalu.
  • 3
    V misce rozšleháme vajíčka s prolisovaným česnekem, jemně nasekanou petrželkou, bazalkou a pažitkou, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    V pánvi rozpustíme máslo a postupně upečeme omelety.
  • 5
    Na každou omeletu dáme část opečeného chřestu a krémového sýra,
  • 6
    lehce zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Pak ještě posypeme strouhaným parmazánem a nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.