Omeleta s lososem
65 min.
Ingredience
- 250gramůLosos - filety
- 3kusyTymián čerstvý
- 1kusPetržel - nať
- 5kusůPepř černý celý
- 180gramůChřest bílý
- 90gramůKarotka baby
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 1kusSalát ledový
- 120gramůHrášek mražený
- 18krajícůChléb pšeničný (bílý)
- 4kusyCitrony
- 8kusůVejce slepičí
- 1kusRoketa
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1kusSalát listový Dubáček
- 0,5kusCibule
- 0,5kusCeler řapíkatý
- 0,5kusMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
897 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
35 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
14 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě vaříme 2 minuty chřest, vyjmeme, prudce ochladíme pod tekoucí vodou a ve stejné vodě povaříme 4 minuty mrkvičky, které poté také vyjmeme a prudce ochladíme.
- 2Do velkého hrnce vložíme maso z lososa, snítku tymiánu, petrželku, cibuli, mrkev, celer a celý pepř. Zalijeme studenou vodou a na mírném ohni přivedeme k varu. Hrnec odstavíme, necháme 5 minut odpočinout, vyjmeme rybu a rozebereme ji na kousky. Tekutinu vylijeme.
- 3Cibuli opékáme 8-10 minut na pánvi s rozpuštěnou polovinou másla. Přidáme česnek, zbývající snítky tymiánu a 1 minutu opékáme. Přidáme mrkvičky, hrášek, chřest a dobře prohřejeme. Zeleninu smícháme s vejci, lososem, koprem, solí, pepřem a vlijeme na pánev, ve které jsme rozpustili druhou polovinu másla. Přiklopené pokličkou zahříváme na mírném ohni 10 minut.
- 4Omeletu pak přeneseme pod rozehřátý gril a 5 minut grilujeme dozlatova. Můžeme servírovat horkou nebo studenou, nakrájenou na dílky, ozdobenou klínky citronu, zakysanou smetanou a obloženou salátem. Jako přílohu podáváme křupavý bílý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.