Omeleta s těstovinami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu zahřejeme na 190 stupňů Celsia. Těstoviny vaříme 8 minut v hrnci s vroucí osolenou vodou.
  • 2
    Vejce rozklepneme do mísy, přilijeme smetanu, lístky bazalky a pokrájenou petržel. Přimícháme dvě třetiny nastrouhaného parmezánu, dle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Slité těstoviny necháme okapat. Nakrájíme je na menší kousky a přimícháme do vaječné směsi. Promícháme a odstavíme.
  • 4
    V zapékací nádobě zahřejeme olej s máslem. Přisypeme cibuli nakrájenou na kolečka. Často mícháme a vaříme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Poté vložíme nakládané pečené papriky nakrájené na proužky. Nakonec do směsi přidáme utřený česnek.
  • 5
    Do pánve nalijeme směs vajec a těstovin. Vše promícháme. Dále již nemícháme a smažíme na mírném až středním plameni 5 minut, až omeleta začíná tuhnout. Navrch nasypeme zbylý parmezán a zapékáme v troubě 5 minut, až je omeleta hotová. Před podáváním necháme 5 minut odstát. Nakrájíme na díly, podáváme teplé či studené ozdobené lístky rokety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.