Omeleta s těstovinami
50 min.

Ingredience
- 50gramůTěstoviny Vermicelli
- 6kusůVejce slepičí
- 60mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrstBazalka
- 75gramůSýr Parmezán
- 25gramůMáslo čerstvé
- 15mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 3kusyPaprika sterilovaná
- 1špetkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstRoketa
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu zahřejeme na 190 stupňů Celsia. Těstoviny vaříme 8 minut v hrnci s vroucí osolenou vodou.
- 2Vejce rozklepneme do mísy, přilijeme smetanu, lístky bazalky a pokrájenou petržel. Přimícháme dvě třetiny nastrouhaného parmezánu, dle chuti osolíme a opepříme.
- 3Slité těstoviny necháme okapat. Nakrájíme je na menší kousky a přimícháme do vaječné směsi. Promícháme a odstavíme.
- 4V zapékací nádobě zahřejeme olej s máslem. Přisypeme cibuli nakrájenou na kolečka. Často mícháme a vaříme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Poté vložíme nakládané pečené papriky nakrájené na proužky. Nakonec do směsi přidáme utřený česnek.
- 5Do pánve nalijeme směs vajec a těstovin. Vše promícháme. Dále již nemícháme a smažíme na mírném až středním plameni 5 minut, až omeleta začíná tuhnout. Navrch nasypeme zbylý parmezán a zapékáme v troubě 5 minut, až je omeleta hotová. Před podáváním necháme 5 minut odstát. Nakrájíme na díly, podáváme teplé či studené ozdobené lístky rokety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.