Omeleta se smaženými hranolky
45 min.
Ingredience
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a dobře prošleháme. Brambory oškrábeme, nakrájíme na hranolky.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme připravené hranolky a osmahneme je dozlatova. Do pánve přisypeme na tenké plátky nakrájenou papriku, nakrájené olivy a vše zahřejeme. Nakonec vmícháme umyté špenátové listy, na kostky nakrájený sýr, omeletu už nemícháme. Vezmeme připravená vejce a polijeme suroviny na pánvi. Stěrkou nadzvedáme okraje omelety a smažíme je 10 minut.
- 3Před dokončením smažení pánev vložíme do nahřáté trouby a omeletu dopečeme přibližně 5-10 minut dozlatova.
- 4Upečenou omeletu nakrájíme na porce, které ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.