Omeleta se smaženými hranolky

45 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a dobře prošleháme. Brambory oškrábeme, nakrájíme na hranolky.
  • 2
    Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme připravené hranolky a osmahneme je dozlatova. Do pánve přisypeme na tenké plátky nakrájenou papriku, nakrájené olivy a vše zahřejeme. Nakonec vmícháme umyté špenátové listy, na kostky nakrájený sýr, omeletu už nemícháme. Vezmeme připravená vejce a polijeme suroviny na pánvi. Stěrkou nadzvedáme okraje omelety a smažíme je 10 minut.
  • 3
    Před dokončením smažení pánev vložíme do nahřáté trouby a omeletu dopečeme přibližně 5-10 minut dozlatova.
  • 4
    Upečenou omeletu nakrájíme na porce, které ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.