Opečené brambory s lilkem a rajčaty
55 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 200gramůLilek
- 1kusPaprika červená
- 220gramůRajčata
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusFeferony
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 60mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
11 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupané, na plátky nakrájené brambory urovnáme na plech lehce potřený olejem a po obou stranách je opečeme.
- 2Na pánvi na části oleje orestujeme omytý, na kostičky nakrájený lilek. Vyjmeme a do pánve přidáme na nudličky nakrájenou feferonku, očištěnou, na proužky nakrájenou papriku a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Restujeme 2-3 minuty, okořeníme a vmícháme prolisovaný česnek. Krátce osmahneme, přidáme omytá, nadrobno nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a chvíli podusíme.
- 3Potom do směsi vmícháme opečené brambory s lilkem a dusíme 10 minut. Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.