Opékané brambory se slaninou
40 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5gramůPetržel - nať
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůStrouhanka
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 80gramůSlanina vepřová
- 130gramůVepřové koleno uzené
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme. Uvedeme k varu a vaříme 9 minut, poté slijeme a dáme stranou. Strouhanku pokapeme citronovou šťávou, přimícháme sekanou petržel.
- 2Kousky brambor obalíme v bílcích a v ochucené strouhance. Maso se slaninou pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova, poté z pánve vyjmeme a dáme do ní brambory. Poté smícháme s masem a slaninou, osolíme a opepříme dle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.