Opékaný uzený losos
20 min.
Ingredience
- Obloha
- 120gramůSalát ledový
- 2lžícePetržel - nať
- 120gramůRajčata
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1kusCitrony
- Zálivka
- 350gramůLosos uzený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na sporáku rozehřejeme žebrovanou plotýnku na vysokou teplotu, když se z ní skoro začíná kouřit, opékáme na ní asi 2–3 minuty z každé strany plátky lososa, složené na harmoniku, vypadající tedy spíš jako závitky.
- 2Důkladně promícháme hořčici, kopr, ocet, česnek, pepř, sůl, pak postupně všleháme olivový olej a máme připravenou chutnou zálivku.
- 3Na talíře si rozložíme salátové listy, pokapeme polovinou zálivky, pak na ně položíme plátky lososa a ty pokapeme zbývající zálivkou, obložíme plátky citronu, třešňovými rajčaty, snítkami petrželky, ozdobíme koprem a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.