Opilé kuře
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůHrozinky
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1kusBrambory
- 250mililitrůTequila silver
- 800gramůKuřecí stehna
- 115gramůMandle
- 120mililitrůSherry brandy
- 115gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 350mililitrůVývar drůbeží
- 2kusyJablka
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
23 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky dáme do mísy a zalijeme sherry, necháme nabobtnat.
- 2Mouku smícháme se solí a pepřem. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, kuřecí stehno bez kůže obalíme v mouce a osmažíme do hněda, občas obrátíme. Necháme okapat na papírovém ubrousku. Zbývající olej zahřejeme ve větší pánvi, přidáme cibuli, pokrájenou na plátky, přidáme drcený česnek a smažíme 2 - 3 minuty. Jablka oloupeme, odstraníme jádra a rozkrájíme na kostičky. Vsypeme k cibuli spolu s nasekanými mandlemi a plátky plantainu.
- 3Smažíme 3 - 4 minuty za stálého míchání, přidáme hrozinky i se sherry a kuřecí stehna. Zalijeme vývarem a tequilou, přiklopíme, dusíme 15 minut, odkryjeme, vaříme ještě asi 10 minut, až omáčka zmenší svůj objem zhruba na polovinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.