Orecchiette s křepelkami a lanýžem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 80gramůHříbky čerstvé
- 450gramůTěstoviny Orecchiette
- 2kusyKřepelka
- 100gramůVepřové maso mleté
- 1kusCeler řapíkatý
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1stroužekČesnek
- 15gramůHrozinky
- 1kusLanýž
- 100mililitrůVíno bílé
- 15gramůŠalvěj čerstvá
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 15gramůOříšky piniové
- 1kusMrkev kořen
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
34 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Česnek, mrkev, celer, cibuli nasekáme najemno a v hrnci s olejem povaříme s šalvějí. Potom vložíme vepřové maso a 5 minut pomalu opékáme. Přidáme křepelky rozkrájené na 4 díly, podlijeme vínem.
- 2Osolíme, opepříme, vaříme 15 minut, potom vložíme piniová semena a hrozinky předem namočené do vody a vymačkané. Z křepelek oddělíme maso, nakrájíme a dáme zpět do omáčky, dochutíme.
- 3Očistíme houby, nakrájíme na silnější plátky, osmažíme na oleji s neoloupaným stroužkem česneku, osolíme a opepříme.
- 4Vaječné těstoviny nepravidelně nakrájíme a vaříme ve slané vodě, scedíme, když jsou „al dente", vložíme do omáčky a zamícháme.
- 5Orcchiette podáváme posypané houbami a lupínky lanýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.