Orecchiette s treskou
120 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Orecchiette
- 200gramůTreska aljašská
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 40gramůPetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 100gramůHrách loupaný
- 50gramůMrkev kořen
- 2kusyČesnek
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
15 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1V míse s vodou necháme 12 hodin bobtnat hrách. Oloupeme stroužky česneku, lehce je podrtíme. Mrkev oškrábeme a omyjeme. Scedíme hrách, propláchneme ho, vsypeme do hrnce, přidáme bobkový list, rozmarýn, mrkev a 1 stroužek česneku. Zalijeme hrách dostatečným množstvím studené vody, pomalu ji uvedeme do varu. Při mírné teplotě vaříme hrách asi dvě a půl hodiny, dokud nebude měkký, a teprve před koncem vaření osolíme.
- 2V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a osmažíme na něm zbývající stroužek česneku, přidáme scezený hrách a pár minut ho smažíme. Mezitím omyjeme rybí maso a pokrájíme na kousky. Smažíme je na zbývajícím oleji v nepřilnavé pánvi 2-3 minuty, potom je osolíme, opepříme a přidáme k hrachu.
- 3Uvaříme těstoviny. Promícháme s hrachem a pokrájenou treskou. Posypeme vše čerstvě mletým pepřem a omytou nasekanou petrželkou a hotový pokrm horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.