Ořechový a špenátový pilaf
40 min.
Ingredience
- 10gramůHouby sušené
- 3decilitryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 0,5kusChilli paprička
- 2lžíceOlej rostlinný
- 225gramůRýže Basmati
- 1kusMrkev kořen
- 1,75decilitryVývar zeleninový
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 4kusyHřebíček
- 225gramůŠpenát listový čerstvý
- 60gramůPistácie
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do malé misky dáme houby, přelijeme horkou vodou a necháme máčet 30 minut. Do mísy dáme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, zázvor, olej a chilli papričku. Přikryté vaříme 2 minuty.
- 2Rýži propláchneme a vmícháme do mísy společně s nastrouhanou mrkví. Pod pokličkou vaříme minutu.
- 3Scedíme a nakrájíme houby. Tekutinu hub přilijeme k vývaru. Přelijeme jím rýži. Vmícháme, hřebíčky, houby, skořici, 0.5 lžičku soli a šafrán. Pod pokličkou vaříme 10 minut. Poté necháme odstát 10 minut.
- 4Dáme do mísy špenát a pod pokličkou vaříme 3 minuty s jedním promícháním. Poté necháme okapat a nasekáme ho.
- 5Vmícháme do rýže špenát, nasekaný koriandr a pistáciové oříšky. Osolíme a opepříme.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.