Orientální čočkové karbanátky
70 min.
Ingredience
- 300gramůČočka červená
- 5decilitrůVoda pitná
- 300gramůBulgur
- 3lžičkySůl
- 3kusyCibulka jarní
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1kusPaprika zelená
- 1lžíceLibeček
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceHera
- 2lžícePepř černý mletý
- 0,5lžíceMajoránka
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 1lžíceKečup
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- Zeleninová příloha
- 1kusSalát ledový
- 4kusyRajčata
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
16 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
26 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Přebereme a promyjeme čočku, dáme ji do hrnce s 5 dl vody a vaříme 15 minut. Voda by se měla vstřebat. Pak přidáme celozrnnou pšenici -bulgur a promícháme. Přidáme 0,5 lžičky soli a necháme asi 5 minut odstát, aby bulgur nabobtnal.
- 2Očistíme a omyjeme jarní cibuli, obyčejnou cibuli a česnek. Omyjeme zelenou masitou papriku, rozpůlíme ji, odstraníme semínka a papriku nakrájíme na velmi malé kostičky. Cibule drobně pokrájíme, česnek prolisujeme. Omyjeme libeček, petrželku.
- 3Přidáme Heru, cibule, česnek, pepř, majoránku, sladkou a pálivou papriku, kmín a trošku kečupu. Směs dobře promícháme, dochutíme solí a vytvoříme z ní malé karbanátky o průměru asi 6-7 cm.
- 4Omyjeme hlávkový (ledový) salát, vodu setřepeme a okapaný salát rozložíme na talíře. Omyjeme rajčata, osušíme, pokrájíme na osminky, ochutíme je solí, bílým pepřem a rozložíme je k salátu.
- 5V pánvi rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 2-3 minuty z každé strany. Poté je vyjmeme z omastku a dáme okapat na papírovou utěrku.
- 6Teplé karbanátky položíme na listy salátu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.