Orientální masové šišky

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
40 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve na lžíci rozpáleného oleje krátce orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme koření a restujeme ještě 1 minutu.
  • 2
    Poté smícháme cibuli v míse s mletým masem, nasekanou petrželkou, přidáme vejce, nasekanou chilli papričku a citronovou kůru nastrouhanou z poloviny citronu.
  • 3
    Vše důkladně promícháme a ze směsi vytváříme šišky o velikosti cca 10cm. Propíchneme je špejlí a necháme 10min vychladit v lednici.
  • 4
    Poté rozpálíme zbylý olej a šišky na něm ze všech stran dozlatova osmažíme.
  • 5
    Mezitím uvaříme rýži, promícháme s oloupanými, na kostičky nakrájenými rajčaty, koriandrovými lístky, olivovým olejem a 2 lžícemi citronové šťávy. Šišky rozdělíme na talíře a podáváme s připavenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.