Orientální musaka
70 min.
Ingredience
- 1kilogramLilek
- 4kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1kusPetržel - nať
- 3lžíceOlej olivový
- 300gramůJehněčí maso mleté
- 150gramůJogurt bílý
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusPažitka
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 0,13litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
38 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
11 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 30 minut odpočívat. Rajčata omyjeme, polovinu nakrájíme na kostičky a druhou polovinu na plátky. Cibuli oloupeme a na jemno nasekáme. Petrželku omyjeme a nasekáme. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci olivového oleje a cibuli na něm podusíme. Přidáme mleté jehněčí maso a po 10 minutách přimícháme kostky rajčat, polovinu petrželky a zeleninový vývar. Okořením skořicí, solí a pepřem a necháme 20 minut povařit.
- 2Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Lilky otřeme dosucha a na zbytku oleje je opečeme. Zapékací mísu vymažeme a střídavě do ní klademe lilky a masovou směs. Na poslední vrstvu masové směsi rozložíme plátky rajčat. Musaku pečeme v předehřáté troubě 30 minut.
- 3smícháme jogurt, vejce, prášek do pečiva a zbytek petrželky, osolíme, opepříme a směsí musaku přelijeme. Pečeme ještě dalších 10 minut. Po upečení ihned podáváme a zdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.