Orientální musaka

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
38 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
11 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 30 minut odpočívat. Rajčata omyjeme, polovinu nakrájíme na kostičky a druhou polovinu na plátky. Cibuli oloupeme a na jemno nasekáme. Petrželku omyjeme a nasekáme. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci olivového oleje a cibuli na něm podusíme. Přidáme mleté jehněčí maso a po 10 minutách přimícháme kostky rajčat, polovinu petrželky a zeleninový vývar. Okořením skořicí, solí a pepřem a necháme 20 minut povařit.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Lilky otřeme dosucha a na zbytku oleje je opečeme. Zapékací mísu vymažeme a střídavě do ní klademe lilky a masovou směs. Na poslední vrstvu masové směsi rozložíme plátky rajčat. Musaku pečeme v předehřáté troubě 30 minut.
  • 3
    smícháme jogurt, vejce, prášek do pečiva a zbytek petrželky, osolíme, opepříme a směsí musaku přelijeme. Pečeme ještě dalších 10 minut. Po upečení ihned podáváme a zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.