Ostrá polévka s chilli a bílou ředkvičkou
130 min.
Ingredience
- Zeleninový bujon [30258]
- 2kusyBobkový list
- 250gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 4kusyJalovec
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůMrkev kořen
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 200gramůPetržel kořen
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůPórek
- 2lžíceSůl mořská
- 200gramůTuřín
- 0,5litrVíno růžové
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaLibeček
- 3kusyChilli paprička
- 300gramůŘedkev bílá
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusCibule
- 0,5lžíceKerblík
- 2lžíceČesnekové máslo
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaChilli omáčka
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Chilli papričky omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a pokrájíme na nudličky. Očištěné a omyté bílé ředkvičky s mrkví pokrájíme na tenká kolečka. Oloupanou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Z omytého kerblíku otrháme lístky a odložíme do misky.
- 2V hrnci na česnekovém másle postupně zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme mrkev s chilli, promícháme a dusíme asi 5 minut.
- 3Zeleninu zalijeme 1 litrem zeleninového bujonu a pomalu vaříme dalších 5 minut.
- 4Polévku dochutíme solí, chilli omáčkou, každou porci posypeme lístky kerblíku a podáváme.
- 5Zeleninový bujon [30258]:
- 6Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.
- 7V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.
- 8Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,
- 9svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.
- 10Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.
- 11Případně dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.