Ostrý salát z hlávkového zelí

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné hlávkové zelí jemně nasekáme do misky, polijeme octem, olejem, posypeme cukrem, solí a kari kořením. Dobře promícháme, necháme 30 minut odležet. Po dobu odležení salát někloikrátpromícháme. Kapary rozkrojíme na půlky, vložíme do misky, přiložíme oloupanou a na jemně kolečka nakrájenou cibuli. Opět všechno promícháme. Salát ochutnáme, podle potřeby dochutíme a vmícháme jogurt.
  • 2
    Vejce vložíme do kastrůlku s vroucí vodou, povaříme 8 - 10 minut natvrdo. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Ve vhodné nádobě smícháme se solí, drobně nasekanou petrželovou natí a mletou sladkou paprikou.
  • 3
    Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme připravenou vajíčkovou směsi a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.