Ostrý salát z hlávkového zelí
50 min.
Ingredience
- 600gramůSalát hlávkový
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceKapary
- 2kusyCibule
- 300gramůJogurt bílý
- 4kusyVejce slepičí
- 5decilitrůVoda pitná
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 20gramůPetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné hlávkové zelí jemně nasekáme do misky, polijeme octem, olejem, posypeme cukrem, solí a kari kořením. Dobře promícháme, necháme 30 minut odležet. Po dobu odležení salát někloikrátpromícháme. Kapary rozkrojíme na půlky, vložíme do misky, přiložíme oloupanou a na jemně kolečka nakrájenou cibuli. Opět všechno promícháme. Salát ochutnáme, podle potřeby dochutíme a vmícháme jogurt.
- 2Vejce vložíme do kastrůlku s vroucí vodou, povaříme 8 - 10 minut natvrdo. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Ve vhodné nádobě smícháme se solí, drobně nasekanou petrželovou natí a mletou sladkou paprikou.
- 3Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme připravenou vajíčkovou směsi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.