Ostrý vývar s petrželovou těstovinou

110 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
23 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme na kousky zeleninu a maso. Zeleninu vložíme do velkého hrnce a na zeleninu nalijeme bílky. Zhruba 1 minutu šleháme drátěnou metlou do pěny a postupně přiléváme horký vývar a za stálého šlehání bílků pomalu přivedeme k varu. Přidáme kuřecí maso. Lžící utvoříme otvor v pěně a polévku necháme bez míchání mírně vařit 30 minut.
  • 2
    Vývar přecedíme přes plátno - zeleninu a maso nepoužijeme. Osolíme, opepříme, přidáme tabasco a odložíme stranou.
  • 3
    V robotu zpracujeme jemné těsto z mouky, vejce a oleje. Hněteme je asi 2 minuty a necháme odpočinout.
  • 4
    Těsto rozdělíme na 4 díly. Jeden díl rozválíme na velmi tenkou placku, na kterou rovnoměrně rozložíme lístky petržele. Rozválíme další díl těsta a vzniklou plackou petržel přikryjeme. Jemně přitlačíme na celé ploše válečkem. Postup opakujeme se zbylými díly těsta a petržele.
  • 5
    Placky s petrželí nakrájíme na čtverečky s lístkem petržele uprostřed. Potom je necháme chvíli proschnout. Kuřecí vývar ohřejeme a jakmile se začne vařit, přidáme těstoviny. Povaříme je asi 1 minutu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.