Ostrý vývar s petrželovou těstovinou
110 min.
Ingredience
- 350gramůKuřecí stehna
- 120gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler řapíkatý
- 150gramůPórek
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1500mililitrůVývar drůbeží
- 3gramyTabasco
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Petrželová těstovina
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 10mililitrůOlej sezamový
- 90gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
23 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme na kousky zeleninu a maso. Zeleninu vložíme do velkého hrnce a na zeleninu nalijeme bílky. Zhruba 1 minutu šleháme drátěnou metlou do pěny a postupně přiléváme horký vývar a za stálého šlehání bílků pomalu přivedeme k varu. Přidáme kuřecí maso. Lžící utvoříme otvor v pěně a polévku necháme bez míchání mírně vařit 30 minut.
- 2Vývar přecedíme přes plátno - zeleninu a maso nepoužijeme. Osolíme, opepříme, přidáme tabasco a odložíme stranou.
- 3V robotu zpracujeme jemné těsto z mouky, vejce a oleje. Hněteme je asi 2 minuty a necháme odpočinout.
- 4Těsto rozdělíme na 4 díly. Jeden díl rozválíme na velmi tenkou placku, na kterou rovnoměrně rozložíme lístky petržele. Rozválíme další díl těsta a vzniklou plackou petržel přikryjeme. Jemně přitlačíme na celé ploše válečkem. Postup opakujeme se zbylými díly těsta a petržele.
- 5Placky s petrželí nakrájíme na čtverečky s lístkem petržele uprostřed. Potom je necháme chvíli proschnout. Kuřecí vývar ohřejeme a jakmile se začne vařit, přidáme těstoviny. Povaříme je asi 1 minutu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.