Ovčácké špízy s pórkovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 400gramůJehněčí kýta
- 4lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceTymián sušený
- 2lžíceRozmarýn sušený
- 1lžičkaSůl
- 16kusůBobkový list
- 200gramůPaprika žlutá
- 200gramůCuketa
- 200gramůPórek
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 200mililitrůMléko kefírové
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky, ze 2 lžic citronové šťávy, 2 lžic oleje, tymiánu, rozmarýnu a soli ušleháme marinádu. Pokapeme jí kostky masa, obložené bobkovými listy.
- 2Očištěné papriky nakrájíme na čtverečky, omyté cukety na plátky.
- 3Omytý pórek pokrájíme na kolečka a podusíme na oleji. Přidáme prolisovaný česnek, zamícháme, podlijeme trochou vody, dusíme pod pokličkou 8 minut. Vmícháme kefír, nasekanou petrželku, omáčku ochutíme 2 lžícemi citronové šťávy, osolíme a opepříme.
- 4Na špízy střídavě napichujeme maso, papriky, cukety a bobkový list. Grilujeme po všech stranách asi 20 minut. Podáváme s pórkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.