Ovesné karbanátky se sýrem
60 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 300gramůKapusta hlávková
- 300gramůOvesné vločky
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 200gramůSýr Tofu - uzený
- 2lžičkyMajoránka
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 10gramůPetržel - nať
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžičkySůl
- 20mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kapustu drobně nasekáme a v hrnci s osolenou vodou vaříme doměkka asi 15 minut. Do hrnce nalijeme 2 litry vody, osolíme, vysypeme vločky a uvaříme je na hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
- 2Do velké misky vysypeme vychladlé vločky, kapustu, přidáme oloupaný a drobně nakrájený česnek s cibulí, rozklepneme celé vejce, vše zamícháme, sýr nastrouháme na struhadle a přimícháme do misky, posypeme majoránkou, moukou, petrželovou natí, podle chuti přidáme sůl, pepř a ještě jednou důkladně promícháme. Z připraveného těsta rukama tvarujeme karbanátky, které skládáme na olejem vymaštěný plech. Vložíme do trouby péct na 30 minut.
- 3Plech vytáhneme z trouby a teplé karbanátky porcujeme na mělké talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.