Ovesné karbanátky se sýrem

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustu drobně nasekáme a v hrnci s osolenou vodou vaříme doměkka asi 15 minut. Do hrnce nalijeme 2 litry vody, osolíme, vysypeme vločky a uvaříme je na hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
  • 2
    Do velké misky vysypeme vychladlé vločky, kapustu, přidáme oloupaný a drobně nakrájený česnek s cibulí, rozklepneme celé vejce, vše zamícháme, sýr nastrouháme na struhadle a přimícháme do misky, posypeme majoránkou, moukou, petrželovou natí, podle chuti přidáme sůl, pepř a ještě jednou důkladně promícháme. Z připraveného těsta rukama tvarujeme karbanátky, které skládáme na olejem vymaštěný plech. Vložíme do trouby péct na 30 minut.
  • 3
    Plech vytáhneme z trouby a teplé karbanátky porcujeme na mělké talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.