Ovocné kuře ze židovské kuchyně

81 min.
Polsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
51 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celé kuře důkladně očistíme, omyjeme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Kousky masa obalíme v mouce. V hrnci rozpálíme 1 dl oleje a na něm stálým mícháním osmahneme maso. Zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme 30 minut.
  • 2
    Dobře omyté švestky, višně a třešně vypeckujeme. Také jablka a hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme 1 dl oleje, osmahneme připravené ovoce a přidáme ho do hrnce s masem. Ovoce a maso společně ještě vaříme 30 minut doměkka.
  • 3
    Nakonec jídlo podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a vložíme rozmarýn. Přidáme kari koření, podle chutě citronovou šťávu. Zamícháme, povaříme 1 minutu a hrnec stáhneme ze sporáku. Teplé jídlo rozdělíme podle porcí na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.