Ovocné kuře ze židovské kuchyně
81 min.
Ingredience
- 2kilogramyKuře
- 2litryVoda pitná
- 200gramůŠvestky sušené
- 200gramůHrušky
- 200gramůJablka
- 150gramůVišně
- 150gramůTřešně
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 2lžičkyKari koření
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3mililitryCitronová šťáva
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
51 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Celé kuře důkladně očistíme, omyjeme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Kousky masa obalíme v mouce. V hrnci rozpálíme 1 dl oleje a na něm stálým mícháním osmahneme maso. Zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme 30 minut.
- 2Dobře omyté švestky, višně a třešně vypeckujeme. Také jablka a hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme 1 dl oleje, osmahneme připravené ovoce a přidáme ho do hrnce s masem. Ovoce a maso společně ještě vaříme 30 minut doměkka.
- 3Nakonec jídlo podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a vložíme rozmarýn. Přidáme kari koření, podle chutě citronovou šťávu. Zamícháme, povaříme 1 minutu a hrnec stáhneme ze sporáku. Teplé jídlo rozdělíme podle porcí na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.