Ovocný bujon s marinovaným křepelčím masem
115 min.
Ingredience
- Křepelčí studený bujon [29586]
- 1kusBobkový list
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 2špetkyHřebíček mletý
- 4kusyJalovec
- 1kilogramKřepelka
- 200gramůKuřecí křídla
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkyNové koření mleté
- 4lžícePepř 4 barev
- 150gramůPetržel kořen
- 150gramůPórek
- 200gramůMrkev kořen
- 0,5decilitrRakytníková šťáva
- 0,5lžíceSůl
- 5decilitrůVíno portské
- 7decilitrůVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 0,5decilitrVíno madeira
- marinované maso
- 1lžičkaOlej olivový
- 200gramůBažantí prsa
- 2lžíceHruškovice
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůKompot ananasový
- 1kusGrapefruity
- 0,5špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Bažantí prsa omyjeme, osušíme, pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, přimícháme 1 lžičku olivového oleje, 0,5 lžičky soli, 0,5 lžičky pepře a 2 lžíce hruškovice. Směs promícháme a necháme 1 hodinu marinovat. Ananasový kompot scedíme.
- 2Po hodině si v hrnci přivedeme 1 litr křepelčího bujonu k varu, vložíme do něj marinované maso, zmírníme teplotu a vaříme 6 - 8 minut.
- 3Omytý a oloupaný grapefruit rozdělíme na dílky, ze kterých sloupneme bílou, hořkou slupku.
- 4V misce vyšleháme 2 žloutky se 1 špetkou soli, 1 špetkou bílého pepře, přidáme 3 lžíce grapefruitové dužiny, 1 lžíci grapefruitové šťávy a 2 lžíce citronu.
- 5Směs dobře vymícháme a opatrně ji vlijeme do 1 litru křepelčího bujonu, přidáme zbylé dílky grapefruitu, 100 g ananasu, povaříme 4 minuty a podáváme.
- 6Křepelčí studený bujon [29586]:
- 7Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: Mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.
- 8Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.
- 9Vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.
- 10Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.
- 11Do studeného bujonu přidáme 0,5 dl Madeiry a 0,5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.