Paccheri se třemi paprikami v bílé omáčce
60 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 1stroužekČesnek
- 10gramůPažitka
- 80gramůPaprika červená
- 80gramůPaprika žlutá
- 80gramůPaprika zelená
- 250gramůSýr Ricotta
- 50gramůRajčata
- 3lžíceSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 20gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 250mililitrůMléko polotučné
- 10gramůPórek
- Na těstoviny
- 300gramůTěstoviny Mezzi Paccheri
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Papriky nakrájíme na kostičky. Na pánvi s malým množstvím oleje a 1 smáčknutým stroužkem česneku osmahneme postupně papriky jednotlivých barev.
- 2Připravíme omáčku tak, že povaříme slupky z česneku v mléce; vyjmeme je a přidáme jíšku z másla a škrobové moučky. Povaříme do zhoustnutí a rozředíme troškou teplého vývaru tak, abychom dostali tekutou omáčku.
- 3Uvaříme paccheri „al dente" a scedíme je. Když trochu vychladnou, naplníme je krémem z ricotty, kterou zpracujeme s polovinou nadrobno nakrájených rajčat, pecorinem, olejem, solí a pepřem. Spařenou pažitkou spojíme dohromady vždy 6 kousků těstovin a dáme je na plech. Paccheri pokryjeme osmahnutými paprikami a při teplotě 200 °C pečeme 12 minut.
- 4Dle libosti ozdobíme slabými proužky pórku osmaženými ve vroucím oleji.
- 5Paccheri podáváme na bílé omáčce.
- 6Doplníme zbylými rajčaty nakrájenými na jemné proužky a křupavým pórkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.