Paella s kachním masem
75 min.
Ingredience
- 3gramyŠafrán
- 60mililitrůVoda pitná
- 800gramůKachní prsa
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 9gramůPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 200gramůRajčata
- 100gramůPaprika zelená
- 200gramůFazole červené sterilované
- 300gramůRýže Arborio
- 50gramůPetržel - nať
- 40gramůPomerančová kůra
- 100mililitrůPomerančová šťáva
- 100mililitrůVíno bílé
- 1,4litryVývar drůbeží
- 1kusPomeranče
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
18 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Šafrán v misce zalijeme horkou vodou.
- 2Kachní maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme v hluboké pánvi na rozpáleném másle dozlatova. Přendáme na mísu na později.
- 3Na výpeku v pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli doměkka. Přidáme prolisovaný česnek, šafrán i s nálevem, mletou papriku a 2 minuty restujeme. Přidáme nakrájená rajčata, papriky a fazole a opékáme další 2 minuty.
- 4Rýži smícháme s posekanou petrželkou a pomerančovou kůrou a přihodíme na pánev. Zalijeme vínem, pomerančovou šťávou a polovinou vývaru, nezakryté vaříme na mírném ohni 10 minut. Nemícháme, jen protřásáme obsah na pánvi. Po 10 minutách vrátíme do rýže kousky masa, nalijeme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a dovaříme ještě 15 minut, až je rýže měkká a kyprá a tekutina vstřebaná. Podáváme ozdobené půlkami pomerančových plátků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.