Páj s kuřecím masem
85 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 200gramůKuřecí prsa
- 1kusPórek
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceHořčice
- 250gramůListové těsto
- 300mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
38 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory a maso nakrájíme na kostky, pórek na kolečka a žampióny na plátky.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme maso a restujeme 5 minut. Přisypeme pórek a žampióny a restujeme dalších 5 minut. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme mlékem. Jakmile se směs začne vařit, vmícháme hořčici, přisypeme brambory a posekanou šalvěj. Nezapomeneme osolit a opepřit. Vaříme na mírném ohni 10 minut.
- 3Z listového těsta vyválíme 2 placky, které ořízneme na velikost pekáčku. První placku položíme na dno, na ni nalijeme směs s masem a přikryjeme druhou plackou z listového těsta. Potřeme máslem a dáme zapéct. Pečeme při střední teplotě 45 minut.
- 4Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný pokrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.