Páj s masem a jablky
170 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 900gramůBrambory
- 5lžicMáslo čerstvé
- 450gramůVepřové maso libové
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžičkaSolamyl
- 1lžičkaSůl
- 300mililitrůVoda pitná
- 130gramůSádlo škvařené
- 1kusVejce slepičí
- 680gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyJablka
- 4stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej rostlinný
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
881 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
44 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájené maso a orestujeme 3 minuty. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a přisypeme k masu. Restujeme další 3 minuty. Podlijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatový protlak. Zasypeme posekanou šalvějí, osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni 1 hodinu. Uvařenou směs scedíme a vývar ponecháme na později.
- 2Do hrnce nalijeme vodu, přidáme máslo a sádlo. Přivedeme k varu a postupně přisypáváme mouku, kterou vidličkou ihned rozmícháváme. Hrnec odstavíme. Těsto z hrnce vyklopíme, rozpůlíme a obě půlky rozválíme na placky o velikosti pekáčku. Jednu placku položíme na dno pekáčku, na ni rovnoměrně rozložíme masovou směs, pokrájené brambory a kousky jablek.
- 3Ve zbylém vývaru rozmícháme solamyl a směs polijeme. Druhou plackou pekáček přiklopíme, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme zapéct.
- 4Pečeme při střední teplotě hodinu a dvacet minut.
- 5Podáváme vychlazené jako samostatný pokrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.