Páj s ořechy a žampiony
85 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 230gramůMouka pšeničná celozrnná
- 50mililitrůVoda pitná
- 120gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 140gramůŽampiony čerstvé
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůVývar slepičí
- 180gramůOřechy lískové
- 15gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 80gramůStrouhanka
- 40gramůPetržel - nať
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 25gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
37 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme celozrnnou mouku, špetku soli, přidáme máslo a zapracujeme do mouky. Přilijeme vlažnou vodu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do folie, necháme 30 minut v lednici uležet. Dvě třetiny těsta vyválíme na plát o velikosti formy na koláče, ze zbylého těsta uválíme stejně velký, ale tenčí plát. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní silnější plát a odložíme zatím stranou.
- 2Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petželku posekáme na jemno, žampiony nakrájíme na plátky, ořechy trochu nadrtíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, žampiony, krátce orestujeme, přidáme rajčatový protlak, zaprášíme mouku, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, promícháme a dusíme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Přimícháme petrželku, ořechy, strouhanku a odstavíme. Touto směsí naplníme těsto ve formě, zakryjeme tenkým plátem těsta, okraje trochu přimáčkneme, uprostřed páj propíchneme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.