Palačinkové nudle se sýrem feta
35 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 300gramůSýr Feta
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibulka jarní
- 30gramůOlivy černé
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1136 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
78 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
4 g
Cukr
626 mg
Postup přípravy
- 1Do vhodné kuchyňské nádoby prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme sůl, dvě lžíce oleje, vejce, mléko. Šlehačem suroviny vyšleháme na hladké těsto, které odložíme na 15 minut.
- 2V pánvi rozpálíme malé množství oleje, naběračkou vylijeme těsto po celé ploše pánve a a na středně vysoké teplotě opečeme spodní část, otočíme a dopečeme horní část palačinky. V pečení pokračujeme do spotřebování těsta. Když máme všechny palačinky hotové, tak je zavineme a nakrájíme na plátky široké 2 cm.
- 3Máslo rozehřejeme v pánvi, vlijeme smetanu, přidáme drobně nakrájenou jarní cibulku, petrželovou nať, podle chuti osolíme, opepříme, nadrobíme sýr feta a přivedeme k varu.
- 4Do pánve s připravenou omáčkou přidáme nakrájené palačinky, opatrně zamícháme, dostatečně prohřejeme.
- 5Pokrm rozdělíme na talíře, každou porci ozdobíme olivami a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.