Palačinky řecké
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaChilli paprička
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 1decilitrPomerančová šťáva
- 1decilitrOlej slunečnicový
- Náplň
- 400gramůMeloun vodní
- 300gramůSýr Feta
- 300gramůŠpenátové listy mražené
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 200gramůOlivy nakládané
- 10gramůOregano sušené
- 400gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1079 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
72 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Meloun oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, přidáme na kousky nakrájený sýr, celé, vypeckované olivy, polijeme olivovým olejem a vše zlehka promícháme. Odložíme stranou na další použití.
- 2Mouku prosijeme spolu s kypřícím práškem do misky, přidáme sůl, pepř, chilli koření, vejce, přilijeme pomerančovou šťávu, vlijeme mléko, přidáme dvě lžíce oleje a šlehačem všechny suroviny vyšleháme na hladkou hmotu. Misku přikryjeme a těsto necháme 15 minut odležet.
- 3Pánev mírně potřenou olejem rozpálíme, na dno nalijeme těsto, na středně silném ohni dozlatova opečeme palačinky po obou stranách. V pečení pokračujeme až do spotřebování všeho těsta a palačinky udržujeme po celou dobu teplé.
- 4Hotové palačinky hned upravíme na talíře, naplníme připravenou náplní z melounu a sýru, přiklopíme a každou porci posypeme oreganem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.