Panenka s bylinkovým kabátkem na grilu

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
11 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
874 mg
Cukr
80 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytých bylinek (šalvěj, rozmarýn a tymián) setřepeme vodu, drobně je pokrájíme, vložíme do podlouhlé misky. Očištěné stroužky česneku pokrájíme též nadrobno a přidáme k bylinkám. Maso osolíme, opepříme z každé strany, obalíme v bylinkách, poté ho zabalíme do potravinářské fólie tak, aby se maso dobře stáhlo - vytvoříme rovnoměrný "váleček". Necháme v chladničce marinovat 12 - 16 hodin. Před přípravou pečení maso necháme rozbalené při pokojové teplotě 15 minut, mezitím očistíme a omyjeme lahůdkové cibulky, které potřeme chilli olejem.
  • 2
    Podle tloušťky masa grilujeme při mírnější teplotě (160°C - 200°C) přibližně 5 minut z každé strany. Ugrilovanou panenku zabalíme do alobalu, necháme "odpočinout" 4 - 5 minut, potom bude křehká a šťavnatá. Když ji nakrájíme na plátky, uvnitř by měla mít slabě růžovou barvu, ale nesmí být syrová. V době, kdy maso "odpočívá", ugrilujeme lahůdkové cibulky i s natí.
  • 3
    Na mísu poklademe panenku nakrájenou na plátky, obložíme cibulkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.