Panzanella - salát z Toskánska
25 min.
Ingredience
- 1lžíceBazalka
- 0,5lžícePetržel - nať
- 1lžíceSaturejka
- 4kusyRajčata
- 1kusCibule červená
- 2lžíceHrachové výhonky
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOcet vinný červený
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé bylinky: bazalku, petrželku a saturejku omyjeme, lístky otrháme a odložíme do misky. Omytá zralá červená a žlutá rajčata nakrájíme na osminky. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které rozdělíme na jednotlivá kolečka.
- 2Bílý starší chleba nakrájíme na kostičky a nasucho ho v pánvi opražíme dozlatova.
- 3Naklíčený hrách (hrachové výhonky) necháme oschnout a na teflonové pánvi jej nasucho opražíme. Dáme ho do mísy, přidáme k němu 6 lžic extra panenského olivového oleje, nadrobno porájený stroužek česneku, cibuli, rajčata a bylinky. Podle chuti přimícháme ještě červený vinný ocet, sůl, čerstvě pomletý černý pepř a cukr. Znovu promícháme s opečeným chlebem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.