Panzanella - salát z Toskánska

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé bylinky: bazalku, petrželku a saturejku omyjeme, lístky otrháme a odložíme do misky. Omytá zralá červená a žlutá rajčata nakrájíme na osminky. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které rozdělíme na jednotlivá kolečka.
  • 2
    Bílý starší chleba nakrájíme na kostičky a nasucho ho v pánvi opražíme dozlatova.
  • 3
    Naklíčený hrách (hrachové výhonky) necháme oschnout a na teflonové pánvi jej nasucho opražíme. Dáme ho do mísy, přidáme k němu 6 lžic extra panenského olivového oleje, nadrobno porájený stroužek česneku, cibuli, rajčata a bylinky. Podle chuti přimícháme ještě červený vinný ocet, sůl, čerstvě pomletý černý pepř a cukr. Znovu promícháme s opečeným chlebem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.