Panzanella se zálivkou saganaki
30 min.
Ingredience
- 400gramůRajčata Cherry
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyCiabatta
- 200gramůřecký sýr
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1kusCibule červená
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1stroužekČesnek
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 1lžíceBalsamico ocet
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčata nakrájíme na poloviny (nejlepší je směs žlutých i červených rajčat). Osolíme a opepříme a necháme je 15 minut stát, aby uvolnila šťávu.
- 2Na dvou lžících oleje opečeme ciabatty nakrájené na kostičky.
- 3Připravíme si dresink: smícháme 2 lžíce olivového oleje, ocet, cukr a utřený česnek.
- 4Ciabattu smícháme s rajčaty, přidáme polovinu dresinku a promícháme. Necháme 10 minut odstát, aby ciabatty nasákly dresink.
- 5Na zbylé lžíci oleje opečeme mouku dozlatova. Odstavíme a zastříkneme citronovou šťávou, přidáme sýr nakrájený na kostičky a promícháme. Tuto směs přimícháme do salátu.
- 6Podáváme posypané červenou cibulí a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.