Panzanella se zálivkou saganaki

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata nakrájíme na poloviny (nejlepší je směs žlutých i červených rajčat). Osolíme a opepříme a necháme je 15 minut stát, aby uvolnila šťávu.
  • 2
    Na dvou lžících oleje opečeme ciabatty nakrájené na kostičky.
  • 3
    Připravíme si dresink: smícháme 2 lžíce olivového oleje, ocet, cukr a utřený česnek.
  • 4
    Ciabattu smícháme s rajčaty, přidáme polovinu dresinku a promícháme. Necháme 10 minut odstát, aby ciabatty nasákly dresink.
  • 5
    Na zbylé lžíci oleje opečeme mouku dozlatova. Odstavíme a zastříkneme citronovou šťávou, přidáme sýr nakrájený na kostičky a promícháme. Tuto směs přimícháme do salátu.
  • 6
    Podáváme posypané červenou cibulí a petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.