Papazjanije
225 min.
Ingredience
- marináda
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2,75litryVoda pitná
- 2kusyCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 1kilogramHovězí maso přední
- 600gramůBrambory
- 1kusPetržel kořen
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaPepř 4 barev
- 2kusyMrkev kořen
- 8kusůČesnek
- 2kusyFeferony
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
15 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na větší kousky, které osolíme a opepříme.
- 2Všechnu očištěnou a omytou kořenovou zeleninu (brambory, mrkev, petržel, celer, cibule) pokrájíme na silnější kolečka a dáme do mísy.
- 3Feferonku posekanou nadrobno, očištěné celé stroužky česneku a drobně pokrájenou petrželovou nať přidáme do mísy k zelenině a vše promícháme.
- 4Do druhé mísy připravíme marinádu z vody, vína, octa, rajčatového protlaku, sladké papriky a mouky.
- 5Do zapékací mísy dáme vrstvu zeleniny, na ni poskládáme maso, zase vrstvu zeleniny, pak znovu maso a nakonec vrstvu zeleniny.
- 6Vše přelijeme marinádou, zakryjeme pokličkou a dusíme v troubě při 180°C skoro 3 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.