Pappardelle s chřestem a malinovým octem

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
14 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
5 g
Cukr
680 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme chřest, spodní třetinu oloupeme a dřevnaté konce odkrojíme. V hrnci ohřejeme zeleninový vývar, chřest v něm přibližně 8 minut povaříme.
  • 2
    Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a udržujeme horké. Ve sklenici smícháme malinový ocet s 5 - 6 lžícemi chřestového vývaru, hořčicí, citronovou kůrou a bylinkami (kerblíkem a pažitkou). Směs osolíme, opepříme, přidáme cukr. Šalotku očistíme, nadrobno nakrájíme, přidáme k marinádě.
  • 3
    Marinádu uložíme do tepla. Smícháme vlákna šafránu s olejem, vmícháme do horkých těstovin.
  • 4
    Stonky chřestu rozpůlíme. Pappardelle upravíme na talíře, přidáme chřest a zakapeme marinádou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.