Pappardelle s chřestem a malinovým octem
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1,5kilogramyChřest zelený
- 5kusůŠalotka
- 1litrVývar zeleninový
- 5lžicOcet malinový
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 2lžíceCitronová kůra
- 1lžíceKerblík
- 1lžícePažitka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 300gramůTěstoviny Pappardelle
- 2špetkyŠafrán
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
14 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
5 g
Cukr
680 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme chřest, spodní třetinu oloupeme a dřevnaté konce odkrojíme. V hrnci ohřejeme zeleninový vývar, chřest v něm přibližně 8 minut povaříme.
- 2Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a udržujeme horké. Ve sklenici smícháme malinový ocet s 5 - 6 lžícemi chřestového vývaru, hořčicí, citronovou kůrou a bylinkami (kerblíkem a pažitkou). Směs osolíme, opepříme, přidáme cukr. Šalotku očistíme, nadrobno nakrájíme, přidáme k marinádě.
- 3Marinádu uložíme do tepla. Smícháme vlákna šafránu s olejem, vmícháme do horkých těstovin.
- 4Stonky chřestu rozpůlíme. Pappardelle upravíme na talíře, přidáme chřest a zakapeme marinádou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.