Papriková omáčka se sýrem feta
20 min.
Ingredience
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika zelená
- 300gramůRajčata
- 2kusyCibulka jarní
- 4kusyTymián čerstvý
- 4kusyŠalvěj čerstvá
- 30mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 100gramůSýr Feta
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Paprikové lusky omyjeme, rozkrojíme na půlky, očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a rovněž jemně nakrájíme. Odstraníme zbytky stopek. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a i s křupavou zelenou natí nakrájíme na jemné kroužky. Česnek oloupeme a nasekáme. Bylinky omyjeme a oklepeme. Lístky tymiánu stáhneme z větviček, šalvěj nakrájíme na proužky.
- 2Olej rozehřejeme v hrnci. Cibulku, bylinky a česnek podusíme. Přimícháme kostky papriky a krátce povaříme. Přidáme rajčata, osolíme, přidáme pepř a mletou papriku a zakryté necháme na mírném ohni asi 8 minut dusit.
- 3Před servírováním rozdrobíme sýr feta na malé kousky. Paprikovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami, posypeme sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.