Papriková omáčka se sýrem feta

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Paprikové lusky omyjeme, rozkrojíme na půlky, očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a rovněž jemně nakrájíme. Odstraníme zbytky stopek. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a i s křupavou zelenou natí nakrájíme na jemné kroužky. Česnek oloupeme a nasekáme. Bylinky omyjeme a oklepeme. Lístky tymiánu stáhneme z větviček, šalvěj nakrájíme na proužky.
  • 2
    Olej rozehřejeme v hrnci. Cibulku, bylinky a česnek podusíme. Přimícháme kostky papriky a krátce povaříme. Přidáme rajčata, osolíme, přidáme pepř a mletou papriku a zakryté necháme na mírném ohni asi 8 minut dusit.
  • 3
    Před servírováním rozdrobíme sýr feta na malé kousky. Paprikovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami, posypeme sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.