Papriková polévka s avokádem
40 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4kusyGarnát obecný
- 120gramůAvokádo
- 50gramůSalát římský
- 4gramyRozmarýn čerstvý
- 12gramůKaviár
- 30gramůCitronová šťáva
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 500gramůPaprika červená
- 100gramůOkurka salátová
- 100gramůCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 200mililitrůRajčatová šťáva
- 200mililitrůVoda pitná
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 10mililitrůBalsamico ocet
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyté papriky bez jadřinců potřeme částí oleje, ogrilujeme, oloupeme, i s případnou vypečenou šťávou vložíme do mixéru, přidáme okurku, cibuli, česnek, přilijeme rajčatovou šťávu, zakápneme zbylým olejem, balsamicovým octem a rozmixujeme dohladka. Vzniklou kaši naředíme vodou, osolíme, opepříme a dáme vychladit.
- 2Avokádo oloupeme, rozkrojíme, vyndáme pecku a dužinu rozmačkáme vidličkou, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Salát posekáme najemno, garnáty lehce osmahneme na másle. Doprostřed talířů vrstvíme na sebe nejdřív avokádo a salát, pak garnáta a rozmarýn. Okolo nalijeme vychladlou paprikovou polévku. Nakonec ozdobíme troškou kaviáru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.