Paprikové rizoto
45 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 250gramůRýže loupaná
- 2kusyŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyRajčata
- 1hrstPažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 2,5decilitryVíno bílé
- 1litrVývar zeleninový
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
12 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat.
- 2Šalotky očistíme, na jemno nakrájíme. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme, rozkrájíme na malé kousky, stejně krájíme i omytá rajčata. Pažitku opláchneme pod vodou a nasekáme na jemno.
- 3Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm šalotky. Potom přisypeme okapanou rýži, za stálého míchání ji 5 minut smažíme. Vmícháme česnek, přilijeme víno, promícháme a 20 minut vaříme. V průběhu vaření občas zamícháme, podle potřeby přiléváme vývar. K rýži pak přimícháme nakrájené papriky, ještě 10 minut vaříme, opepříme, osolíme, případně podle chuti přidáme citronovou šťávu. Když je vše měkké, sejmeme hrnec z ohně a počkáme, až rýže vsaje zbylé tekutiny.
- 4Porce na talířích posypeme nakrájenými rajčaty, pažitkou a sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.