Paprikové rizoto

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
12 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat.
  • 2
    Šalotky očistíme, na jemno nakrájíme. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme, rozkrájíme na malé kousky, stejně krájíme i omytá rajčata. Pažitku opláchneme pod vodou a nasekáme na jemno.
  • 3
    Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm šalotky. Potom přisypeme okapanou rýži, za stálého míchání ji 5 minut smažíme. Vmícháme česnek, přilijeme víno, promícháme a 20 minut vaříme. V průběhu vaření občas zamícháme, podle potřeby přiléváme vývar. K rýži pak přimícháme nakrájené papriky, ještě 10 minut vaříme, opepříme, osolíme, případně podle chuti přidáme citronovou šťávu. Když je vše měkké, sejmeme hrnec z ohně a počkáme, až rýže vsaje zbylé tekutiny.
  • 4
    Porce na talířích posypeme nakrájenými rajčaty, pažitkou a sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.