Papriky dušené s cibulí a fetou
40 min.
Ingredience
- 6kusůCibule
- 6lžicOlej olivový
- 500gramůPaprikové lusky čerstvé
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1kusTymián čerstvý
- 2krajíceChléb toastový
- 200gramůSýr Feta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěné papriky nakrájíme na kousky. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, drobně nasekanou cibuli. Přidáme papriky a dusíme asi 10 minut. Krátce před koncem dušení přidáme k zelenině otrhané lístky bylinek.
- 2Toastový chléb pokrájíme na kostky a v pánvi na lžíci rozehřátého oleje je opečeme do zlatova. Přidáme prolisovaný česnek.
- 3Ovčí sýr rozdrobíme, vmícháme do zeleniny a vše chvíli prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec pokrm posypeme kostkami chleba.
- 4Podáváme s chlebovou plackou nebo s opečenou vekou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.