Papriky plněné bramborami a zeleninou
110 min.
Ingredience
- 8kusůPaprika zelená
- 2kusyRajčata
- 1,5decilitryOlej olivový
- 1kusCeler bulvový
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyBrambory
- 2decilitryZakysaná smetana
- 2kusyCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyMrkev kořen
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
56 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Papriky omyjeme, odřežeme jim vršky, vydlabeme jádřince a zevnitř je osolíme. Mrkev, celer a cibuli očistíme, oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Brambory oloupeme, omyjeme a také pokrájíme na malé kostičky. Ještě si nadrobno nakrájíme omytá rajčata, drobně posekáme opláchnutou zelenou petrželku a oloupaný česnek.
- 2V hlubší pánvi rozehřejeme 1/2 oleje, na něj dáme dusit mrkev, celer a cibuli. Dusíme pod poklicí. Když je zelenina měkká, přidáme brambory, rajčata, česnek, petrželku a nahrubo nastrouhaný sýr.
- 3Zeleninovou směs osolíme a opepříme podle chuti, dobře promícháme a naplníme papriky.
- 4Do olejem vymazaného hlubšího pekáče poskládáme papriky vrškem nahoru, polijeme zbytkem oleje a přidáme 1 - 2 dl vody. Pekáč zakryjeme a vložíme do dobře vyhřáté trouby. Pečeme při 175°C do doby, až jsou brambory se zeleninou měkké. Potom je přelijeme zakysanou smetanou s rozšlehanými vejci a zapečeme je dozlatohněda.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.