Papriky plněné bramborami a zeleninou

110 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
56 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky omyjeme, odřežeme jim vršky, vydlabeme jádřince a zevnitř je osolíme. Mrkev, celer a cibuli očistíme, oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Brambory oloupeme, omyjeme a také pokrájíme na malé kostičky. Ještě si nadrobno nakrájíme omytá rajčata, drobně posekáme opláchnutou zelenou petrželku a oloupaný česnek.
  • 2
    V hlubší pánvi rozehřejeme 1/2 oleje, na něj dáme dusit mrkev, celer a cibuli. Dusíme pod poklicí. Když je zelenina měkká, přidáme brambory, rajčata, česnek, petrželku a nahrubo nastrouhaný sýr.
  • 3
    Zeleninovou směs osolíme a opepříme podle chuti, dobře promícháme a naplníme papriky.
  • 4
    Do olejem vymazaného hlubšího pekáče poskládáme papriky vrškem nahoru, polijeme zbytkem oleje a přidáme 1 - 2 dl vody. Pekáč zakryjeme a vložíme do dobře vyhřáté trouby. Pečeme při 175°C do doby, až jsou brambory se zeleninou měkké. Potom je přelijeme zakysanou smetanou s rozšlehanými vejci a zapečeme je dozlatohněda.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.