Papriky plněné bulgurem

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
46 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jeden stroužek česneku a jalapeňo nakrájíme na jemno. Smícháme je s tahini, vodou, paprikou, šťávou a kůrou z jednoho citronu a dobře promícháme. Osolíme a opepříme. Připravili jsme si zálivku.
  • 2
    Papriky rozpůlíme a zbavíme jádřince. Položíme je na plech vyložený pečícím papírem.
  • 3
    Na olivovém oleji opečeme na kostičky nakrájenou cibuli a na jemno nakrájené stroužky česneku. Opékáme 5 minut a poté přidáme na kostičky nakrájené rajče, které jsme předem oloupali. Po 4 minutách směs odstavíme a vmícháme granátové jablko, bulgur, petrželku, šťávu a kůru z druhého citronu, ricottu a rybíz. Dobře promícháme. Touto směsí naplníme papriky.
  • 4
    Pečeme 10 minut na 200 °C. Poté posypeme čerstvým koprem a koriandrem.
  • 5
    Podáváme přelité zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.