Papriky plněné bulgurem
25 min.
Ingredience
- 200mililitrůOmáčka Tahini
- 125mililitrůVoda pitná
- 1lžícePaprika mletá uzená
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyCitrony
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1kusRajčata
- 3lžíceJablko granátové
- 200gramůBulgur vařený
- 6lžicPetržel - nať
- 130gramůSýr Ricotta
- 2lžíceRybíz červený
- 2lžíceKopr čerstvý
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 4kusyPaprika červená
- 70mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
46 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Jeden stroužek česneku a jalapeňo nakrájíme na jemno. Smícháme je s tahini, vodou, paprikou, šťávou a kůrou z jednoho citronu a dobře promícháme. Osolíme a opepříme. Připravili jsme si zálivku.
- 2Papriky rozpůlíme a zbavíme jádřince. Položíme je na plech vyložený pečícím papírem.
- 3Na olivovém oleji opečeme na kostičky nakrájenou cibuli a na jemno nakrájené stroužky česneku. Opékáme 5 minut a poté přidáme na kostičky nakrájené rajče, které jsme předem oloupali. Po 4 minutách směs odstavíme a vmícháme granátové jablko, bulgur, petrželku, šťávu a kůru z druhého citronu, ricottu a rybíz. Dobře promícháme. Touto směsí naplníme papriky.
- 4Pečeme 10 minut na 200 °C. Poté posypeme čerstvým koprem a koriandrem.
- 5Podáváme přelité zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.