Papriky plněné slaninou a těstovinou

85 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
  • 2
    Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem.
  • 3
    Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na malém ohni, průběžně promícháváme na oleji, až cibule změkne. Přidáme slaninu a smažíme ji dokřupava. Opečenou slaninu, cibuli a česnek přendáme do velké mísy a smícháme s těstovinami, sýry a petrželkou. Rozpůlené papriky naplníme připravenou těstovinovou směsí a vložíme je do pekáče.
  • 4
    Smícháme rajčata, víno, rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř. Omáčku naneseme na těstovinovou směs v paprikách. Naplněné papriky ozdobíme bazalkou a zapékáme 35-40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.