Papriky plněné slaninou a těstovinou
85 min.
Ingredience
- 150gramůTěstoviny Risone semolinové
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 80gramůAnglická slanina
- 150gramůMozzarella
- 50gramůSýr Parmezán
- 20gramůPetržel - nať
- 350gramůPaprika červená
- 425gramůPassata (drcená rajčata)
- 125mililitrůVíno bílé
- 25gramůProtlak rajčatový
- 5gramůOregano sušené
- 20gramůBazalka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
- 2Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem.
- 3Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na malém ohni, průběžně promícháváme na oleji, až cibule změkne. Přidáme slaninu a smažíme ji dokřupava. Opečenou slaninu, cibuli a česnek přendáme do velké mísy a smícháme s těstovinami, sýry a petrželkou. Rozpůlené papriky naplníme připravenou těstovinovou směsí a vložíme je do pekáče.
- 4Smícháme rajčata, víno, rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř. Omáčku naneseme na těstovinovou směs v paprikách. Naplněné papriky ozdobíme bazalkou a zapékáme 35-40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.