Parma pečená s citronem na víně
35 min.
Ingredience
- 1000gramůParma
- 60gramůCitrony
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 4kusyBobkový list
- 100mililitrůVíno bílé
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůPetržel - nať
- 25gramůStrouhanka
- 20gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
534 mg
Postup přípravy
- 1Parmu naporcujeme, do každé porce uděláme několik zářezů, do kterých vložíme slabé plátky citronu, osolíme a opepříme.
- 2Pekáč vymažeme olejem, na dno vyskládáme porce parmy, podlijeme vínem, poklademe bobkovým listem, posypeme prolisovaným česnekem, strouhankou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.
- 3Porce parmy upravíme na talíře, zasypeme posekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.