Parma s amarantem
60 min.
Ingredience
- 1decilitrOlej rostlinný
- 800gramůAmarant - Laskavec
- 2kusyBobkový list
- 5gramůOregano sušené
- 6gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 100gramůPetržel - nať
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1000gramůParma
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1224 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
36 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
15 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ryby dobře očistíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou. Lehce obalíme v hladké mouce a osmažíme na rozpáleném oleji, potom i s výpekem poskládáme na pekáček.
- 2Rozmixujeme rajčata a v míse důkladně promícháme s nasekaným amarantem, petrželkou, bobkovým listem, špetkou oregana, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
- 3Vzniklou omáčkou polijeme ryby v pekáčku a 20 minut zapékáme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.